A tajvani különlegesség egyszerre modern és múltidéző. Alapanyagát tekintve merész, de kialakítása az I. világháború lövészárkaiban feltűnő korai karórákat idézi. Akkoriban terjedt el a katonák körében a zsebórát helyettesítő egyszerű, karra rögzíthető időmérő, ami egyértelmű okokból jóval praktikusabb eszköz volt a csatatéren, mint a zsebben tárolt darab.

Kőkemény lehetsz ezzel a minimalista, betonból készült karórával 1

A betonból öntött óralap strukturált 3D barázdái radiális 12 és 60 egyenlő részre vannak vágva. A mutatók a vágas okozta árnyékot használják, hogy pontosan jelezzenek minden percet és másodpercet. A betonrács kissé megemelkedik a „22.” percben, ezzel egy enyhe tisztelgés hatását keltve a stúdió munkája előtt. A Concrete Sector karóra működését a svájci Sellita SW200-1 időmérő szerkezet biztosítja, 38 órás teljesítménytartalékot biztosítva, mindezt egy 316L orvosi minőségű rozsdamentes acél tokba szerelve.

Kőkemény lehetsz ezzel a minimalista, betonból készült karórával 2

50 méterig vízálló a betonóra, ára pedig a különlegességéhez mérten átlagosnak mondható, kiviteltől függően 120-170 ezer forintba kerülnek.

Kőkemény lehetsz ezzel a minimalista, betonból készült karórával 3