Évente többször képes lenyűgözni bennünket óráival az MB&F: a Maximilian Büsser által 2005-ben alapított svájci manufaktúra nem is tétlenkedett, és kis túlzással rárúgta az ajtót a 2021-es évre új órájával.

A HM9-es eredetileg még 2018-ban jelent meg, alkotói ezzel tisztelegtek a 20. század közepi autók és repülőgépek jellemző formavilága előtt. A piacnak tetszett, amit az MB&F alkotott, ezért úgy döntöttek, hogy kihozzák belőle a maximumot: így született meg a HM9-SV, melynek háza szinte teljes egészében átlátszó zafírkristályból készült.

Csak öt darab készül az átlátszó luxusórából 2

A képre kattintva galéria nyílik

Így láthatóvá vált az óra mechanikája, mely ezúttal is bővelkedik különleges megoldásokban: a számlap a márkánál sokszor látott módon ezúttal is el lett forgatva 90 fokkal, így például vezetés közben sem kell elvenni a kormányról a kezét annak, aki órájáról tájékozódna a pontos időről. Az összképet némi vörös- vagy fehérarany teszi teljessé.

Csak öt darab készül az átlátszó luxusórából 3

Nemcsak szépek, de szinte mindennek is ellenáll a színenként öt példányban elkészülő HM9-SV: a gyémántfejű szerszámokkal 350 órán keresztül csiszolt zafírkristály-házak állják a törési és karcolási próbálkozásokat is, de a belső gumitömítésnek köszönhetően 30 méter mélységig még vízállóak is. Nem valószínű azonban, hogy azok, akik 440 ezer dollárért (130 millió forintért) vesznek egy ilyen órát, majd ebben indulnak búvárkodni.

Csak öt darab készül az átlátszó luxusórából 4