Két sportoló, Matt Munting és Nicholas Scalabrino annyira fellelkesült a Sony Playstation 5 piacra dobásától, hogy felmásztak a Burdzs Kalifa tetejére, és leugrottak. Nyilván nem hobbiból tették mindezt, a határokat feszegető mutatvány a határokat feszegető teljesítményű konzol lehetőségeire hívja fel a figyelmet. Vagyis arra, hogy a Sony játékgépében bármi lehetséges a virtuális térben, akár a két fenegyereket is utánozhatjuk a nappalinkban, biztonságban. 

Éjjel ugrottak, de így is pokolian látványos ahogy füstcsíkot húzva, LED-fényekkel díszítve repülnek le a 828 méteres torony csúcsáról.

Burdzs Kalifa

A fő tartószerkezet, 192 db 50 méter mélyre ásott pillér 45 ezer m³ vasbetonból áll. A teljes műhöz hozzávetőlegesen 330 ezer köbméter betont és 39 ezer tonna betonacélt használnak fel, 22 millió munkaóra alatt. Átadása 2010. január 4-én történt.

Magassága mellett több rekordja van még a Burj Kalifának: itt van a világ legmagasabban fekvő uszodája (76. emelet), szórakozóhelye (144. emelet) és a legmagasabban fekvő étterme (122.). Apropó emelet: a felmenetelről 56 darab 42 személyes lift gondoskodik, 18 m/s (64 km/h) sebességgel száguldozva felfelé.