Annak aki lecsap az ASUS újdonságára, és a legkomolyabb hardverrel rendeli meg a 15,6 colos laptopot valószínűleg pár évig nem kell aggódnia a teljesítmény miatt, legyen szó videóvágásról, vagy FPS-játékokról.

Az ASUS ROG Zephyrus Duo 15 SE ugyanis kérhető AMD Ryzen 9 5900HX processzorral, és NVIDIA GeForce RTX 3080 grafikus kártyával, aminél ma komolyabb számítási teljesítményt nehezen találunk gyári specifikációban.

Szédítő árral, dupla képernyővel és brutális teljesítménnyel debütál az ASUS új csúcs Laptopja 1

Mégsem ez teszi különlegessége a hordozható erőművet, hanem a második számú 14,1 colos képernyő. Igen, az 15,6 colos 4k felbontású 120 Hz frissítési rátájú fő kijelző mellett, pontosabban alatt található egy kisebb érintőképernyő, UHD, vagy FHD felbontással kiviteltől függően. Ide bármilyen applikáció beállítható, a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Szédítő árral, dupla képernyővel és brutális teljesítménnyel debütál az ASUS új csúcs Laptopja 2

Felszereltsége ellenére tömege egész elfogadható marad, a Zephyrus Duo 15 SE 2,4 kilogrammot nyom a mérlegen, vastagsága pedig alig haladja meg a 2 centimétert. A világbemutató után nem sokkal még nincs információ a hazai forgalmazásról, annyi biztosnak tűnik, hogy kinti alapára 2899 dollár lesz, vagyis 850 ezer forintot kérnek a fapados Zephyrus Duo 15 SE-ért.