A téli hónapokban az egyik legrosszabb dolog a városi emberek számára (a 3 centi hótól megbénuló közlekedést leszámítva) a szmog. Mindenhol ezerrel bömböl a fűtés, és sokkal többen választják az autó nyújtotta kényelmet. Emiatt a levegő csak rosszabb és rosszabb lesz, szélcsendes napokon pedig szinte átláthatatlanná válik a város.

Ilyenkor jól jöhet egy szippantás egy zöldellő (vagy legalább nem szmogos) mezőn, mely igazán felfrissítené a szervezetet. Az Egyesült Királyságban már van erre is megoldás a palackozott levegő formájában. Az ötletet megvalósító brit cég kínálatában alapvetően négy helyszínről származó levegő található: az angol, a skót, a walesi és az ír szellőt fél literes üvegbe zárták egy parafadugóval. A gyártó szerint mindegyiknek jellegzetes illata van, a zárómechanizmusnak köszönhetően pedig akár hónapokig is lehet élvezni egy-egy palackot anélkül, hogy elszállna a brit levegő.

Meglepő lehet, de a 25 fontba (9900 forintba) kerülő palackok szépen fogytak: ez a koronavírus-járvány számlájára is írható, sokan például ezt küldték a tengerentúlon élő szeretteiknek, akik nem térhettek haza az anyaországba az utazási korlátozások miatt.

Palackba zárva árulják a londoni metró szagát 1

A négy hagyományos illatú levegő mellett rendelésre bármilyet készít a cég, de kettőből ideiglenesen több palackkal is gyártottak: felvették a kollekcióba a londoni metró levegőjét, valamint egy fish & chips-kiadás is született, azoknak, akiknek elviselhetetlenül hiányzik a britek hagyományos utcai gyorskajája.

Kövess minket a Facebook-on!