Sokak számára csak álom marad, hogy egy napon valamelyik luxusautómárka valamelyik modelljének tulajdonosai lehessenek. Az életérzés ettől függetlenül meglehet, hiszen a legtöbb gyártó nemcsak az autó készítéséből szerez pénzt, de mindenféle csecsebecsére is el lehet költeni a forintokat és az eurókat, melyek jobb esetben nem hamisítók, hanem a márka zsebét tömik.

Akiknek azonban ez is kevés lenne, azok most még közelebb kerülhetnek az autós álmukhoz. A CRASH Jewelry egy olyan ékszereket készítő vállalkozás, mely alapanyagként összetört luxusautókat használ fel.

Összetört luxusautókból készítenek ékszereket 1

A képre kattintva galéria nyílik

Vezetője egy Christi Schimpke nevű hölgy, aki egy nap hátrahagyta stúdióját, és férje műhelyébe költözött, ahol általában valamilyen sérülés miatt átalakításra váró drágább autók is megfordultak. Mindig volt a környéken egy-két felesleges alkatrész, Schimpke pedig először ezeket takarította össze úgy, hogy abból ékszerek születtek.

Összetört luxusautókból készítenek ékszereket 2

Mára az elkészült ékszerek között számtalan karperecet találni, melyek többek között Ferrarikból, Mercedesekből, Teslákból, Maseratikból vagy Porschékből származnak. Mandzsettagomb is készült már törött Lamborghiniből, de az Aston Martin-ékszer sem ritkaság.

Összetört luxusautókból készítenek ékszereket 3