A luxuskempingezés egyre népszerűbb hobbi, az angolul “glamping” néven emlegetett időtöltés lényege a minél érdekesebb, luxussal, stílussal gazdagított menedék megléte. 

Egyre több cég épít erre a kategóriára, már rengeteg olyan sátrat kaphatunk aranyáron, amiket leginkább hollywoodi filmekben láttunk eddig. Sűrű a mezőny, és ebből csak igazán exkluzív kialakítással lehet kitűnni.

A Jupe terméke pont ezt tudja, felállítva olyan, mintha egy idegen bolygót felfedező expedíció kelléke lenne. Alumínium vázát sejtelmes fejjel LED-fények világítják meg, a beltér bő 10 négyzetméter, és a belmagasság is akkora, hogy nem kell görnyedve mászkálni.

A padló balti nyírfából készült, a berendezés központi része a kényelmes, kétszemélyes ágy, de van egyedileg tervezett asztal és szék is. Természetesen a digitális világ sem marad kint, a wifi-router, több USB-töltőport is az alapfelszerelés részét képezi. 

Felállítása két személynek nem tart tovább egy óránál, a borítóponyva tűzálló. Mindezt 17500 dollárért, vagyis több, mint ötmillió forintért kínálja a gyártó, és igen, ezért az összegért már rengeteg szállítható mobilház, luxusjurta érhető el, de ennyire sci-fi hangulatot egyik sem áraszt.

Bárhol felpattintható hotelszobát kínál ez az ötmilliós luxussátor 1Bárhol felpattintható hotelszobát kínál ez az ötmilliós luxussátor 2Bárhol felpattintható hotelszobát kínál ez az ötmilliós luxussátor 3