A CD-Project RED előző videojátéka, a Witcher 3 hatalmas siker volt, és legújabb projektjük a Cyberpunk 2077 gyakorlatilag uralta a közbeszédet 2020-ban, amikor a digitális szórakozásról volt szó. Mindenki erről a játékról beszélt, és még azokhoz is eljutott a híre, akiket hidegen hagy a gamerek világa.

Az óriási felhajtás óriási elvárásokat szült, és az nem csoda, hogy a kész játék ezeknek nem tudott megfelelni. Csakhogy az alapszinttel is gondjai akadtak, a játék túlzás nélkül élvezhetetlen PlayStation 4-en és Xbox One-on.

A CD Project RED közleményben kért bocsánatot, de ezzel már nem tudták elejét venni a Sony intézkedéseinek.  A Playstationt forgalmazó cég inkább elkerülné a felháborodott vásárlók dühét ezért egy héttel a piacra kerülését követően felfüggesztette a Cyberpunk 2077 digitális forgalmazását a konzoljain. A játék nem vehető meg a PlayStation boltjában, jelenleg még a címére keresve sem hozható be a termékoldala.

 A játék fejlesztői korábban közölték, hogy visszatérítik a játékosok pénzét, amennyiben elégedetlenek a játék minőségével, de a Sony és a Microsoft jelezte, hogy ehhez bizonyos feltételeknek teljesülniük kell. Aki eddig letöltötte, és nincs gondja a hibahalommal, az továbbra is küzdhet a játékkal, valamint dobozos formában elérhető marad a Cyberpunk 2077.

A hiba javítását pár hónapon belül ígéri a fejlesztő, az biztos, hogy óriási feladat áll még előttük, mert ez a program ebben a formában a Playstation 4 konzolokon tényleg borzasztó.