Alapesetben nem hangzik jól, ha egy éjszakát a reptéren kell tölteni, várva egy átszállásra, vagy éppen egy késő gépre. Ám a koronavírus-járvány miatt felfordult világban egészen más értelmet nyer a reptéren éjszakázás, főleg ha azt a világ legjobb légikikötőjében tölti az ember. A szingapúri Changi repülőtér ugyanis kitalálta, hogy a járatok hiánya miatt így pótolják kieső bevételeik egy részét.

Az idén zsinórban nyolcadik alkalommal a világ legjobbjának választott repülőtérén november 20. és január 3. között lehet megszállni luxussátrakban. Itt a kemping csúcskategóriáját (glamping) nyújtják: a légkonditól kezdve a hatalmas ágyakon át az ízléses díszítésig minden a hangulatos időtöltést szolgálja, nem beszélve persze a környezetről.

Járatok híján sátrazni kezdtek a világ legjobb repterén 2

A reptér két részén alakítottak ki rögtönzött luxus-sátortáborokat: az egyik a komplexum legmagasabb emeletén található, melyről rálátni az épület egyik legfőbb látványosságára, a beltéri vízesésre is. Egy-egy sátorban három felnőtt, vagy két felnőtt és két gyerek kényelmesen elfér, egy éjszakáért pedig 70-78 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek, attól függően, hogy a hét melyik napján pihenne meg az ember.

Járatok híján sátrazni kezdtek a világ legjobb repterén 3

A másik helyszínen pihenni térőknek sem kell csalódniuk a környezetben, ugyanis ők a Pillangókertben, a reptér saját kis dzsungelében aludhatnak ugyanennyiért.

Járatok híján sátrazni kezdtek a világ legjobb repterén 4

Aki nem aludna benn, de mégis ki szeretne kapcsolódni a mesés környezetben, az is megteheti: napközben két három órás blokkban mehetnek be a vendégek, az egyik 11:15-tól 14:15-ig, a másik 15-18 óráig tart. Ennek ára egy-egy alkalomra 35-40 ezer forint.

Járatok híján sátrazni kezdtek a világ legjobb repterén 5Járatok híján sátrazni kezdtek a világ legjobb repterén 6