Kevesen gondolnák, de a világ legtöbb pénzt termelő médiaterméke nem a Csillagok Háborúja, sőt nem is a Marvel-univerzum. Miki egér 1928 óta kuporgatja a milliókat, de még így sem ért fel a dobogóra, aminek legalsó fokán Micimackó áll 76 milliárd dollárral. Előtte a Hello Kitty kapja az ezüstérmet 86 milliárddal, a lista élén pedig nem más áll, mint a Pokémon 100 milliárd dolláros összbevétellel.

Ez jól mutatja, hogy mekkora globális őrület övezi a japán zsebszörnyeket, még akkor is, ha minket éppen hidegen hagy a dolog. 

Így nem csoda, hogy minden a sorozathoz kapcsolódó ritka tárgy gyűjtői ereklye, és komoly összegért találnak gazdára egy-egy árverésen. 

A napokban például egy első kiadású, tökéletes állapotú Charizard játékkártyáért (igen, egy olyan kis kartonlapért, amit a gyerekek általában a fotelek alá gyűrnek, széttépnek, vagy összefirkálnak) adott valaki 107 millió forintot. 

Tehát egy tisztes családi vagyon árát, házzal, autóval, mindennel együtt. 

A rekorder kártyát eladója tizenegy évvel ezelőtt vette 700 dollárért, csupán a nosztalgia-faktor miatt. Akkor még nem sejtette, hogy a saját örömére vásárolt apróságnak ekkora piaca lesz. A pokémonos kártyák egyre népszerűbbek, a ritka darabok értéke meredeken emelkedik, és nem látszik a folyamat vége, valószínűleg látni fogunk még súlyos összegeket.