Bármi, amit újonnan veszünk, körülbelül addig marad újszerű állapotában, amíg nem használjuk egyszer-kétszer, hiába próbál rá vigyázni az ember. Ez különösen így van a bőröndöknél, melynél elkerülhetetlen a karcolódás még akkor is, ha repteret soha életében nem lát. Ha pedig egy olyan poggyászról van szó, mely rendszeresen utazik több ezer méteres magasságban, előbb-utóbb biztosan lesz rajta egy két látványosabb sérülés is.

Mindez azonban aligha zavarja majd azokat a vásárlókat, akik az olasz Crash nevű cégtől veszik bőröndjeiket. Új kollekciójukban ugyanis olyan műanyagtáskák találhatóak, melyek kívülről teljesen úgy néznek ki, mintha már több százezer kilométeren lennének túl.

A direkt megnyomorított bőrönd lehet 2020 utolsó divatőrülete 1

“Láttam valakit egy reptéren, aki az új bőröndjén esett sérülések miatt idegeskedett, és ez ellen akartam tenni valamit. Minden ütközést, koccanást meg kellene ünnepelni, mert ez csak hozzáad az utazások történetéhez” – mondta el Francesco Pavia, a csomag tervezője.

A direkt megnyomorított bőrönd lehet 2020 utolsó divatőrülete 2

A bőröndök háromféle méretben és különböző mintázatokkal érkeznek, a legolcsóbb változat 260, a legdrágább 500 dollárba (76 ezer, illetve 146 ezer forintba) kerül.