A svájci óragyártók, ha kell, készítenek nagyobb méretű időmérő eszközöket is, mint a karórák és kronográfok megszokott mérete. Így tett a Patek Philippe is 1971-ben, amikor a sávjci parlament számára elkészítették elektronikus világórájukat. A világ legnagyobb ilyen szerkezetének tartott 146 cm magas torony masszív darab: 22 különböző modulból áll, és összesen 65 helyszín pontos idejét képes mutatni: ennyi számlap bőven lefedi a világ minden időzónáját, melyből csak 40 van.

Egyszerre 65 város idejét mutatja a drága svájci óra 1

A masina az 1970-es években a legfejlettebb és legpontosabb időmérő eszközök egyikének számított, de ez el is várható egy ekkora presztízzsel bíró svájci gyártótól. A toronyból nem készült másik, ám hasonló eszközökre volt igény: így készültek kisebb világórák repülőterekre, kórházakba, rádióállomásokra illetve irodákba, azaz szinte mindenhova, ahol valamilyen oknál fogva fontos dolog mindig tisztában lenni a pontos idővel.

Egyszerre 65 város idejét mutatja a drága svájci óra 2

A svájci parlamentben szolgáló óra jelenleg az Egyesült Államokban található, és egy antik értéktárgyak adásvételével foglalkozó oldalon árulják 375 ezer dollárért, átszámítva 109 millió forintért.