A különböző szimulátorgyártó cégek remekül megélnek abból, hogy eladják nem éppen olcsó portékájukat azoknak a játékosoknak, akik otthonukban is a legmagasabb szintű realizmust keresik. Az autós szettek egyik legismertebb gyártója, a Fanatec is folyamatosan ezen dolgozik, melynek tökéletes bizonyítéka a legutóbbi kormányuk, melyet a BMW-vel közösen álmodtak meg.

A BMW versenytechnikája a nappaliba költözik 1

Meglepő módon a szimulátorgyártó túl sokat nem tett hozzá az új Podium Steering Wheel kinézetéhez, ugyanis pár apróságot leszámítva a kormány egy az egyben ugyanaz, mint amit bajorok új GT-versenygépében, a 2022-ben pályára guruló BMW M4 GT3-ban találni.

A BMW versenytechnikája a nappaliba költözik 2

A kormány nyolc réteg karbonból készült, a két szélén pedig gumifogantyúk biztosítják a csúszásmentes vezetési élményt a képernyő előtt és a valódi versenypályán egyaránt: a szerkezet kompatibilis a Fanatec kormányalapjával és az autóban is lehet használni, és a gyorszárnak köszönhetően mindössze néhány pillanatig tart a szétszedési, illetve összeszerelési folyamat. Mindemellett vízálló és a rázkódást is bírja, a gombok és a tekerhető kapcsolók pedig háttérvilágítást kaptak.

A BMW versenytechnikája a nappaliba költözik 3

A termék áráról még nincs információ, de tekintettel arra, hogy valódi, versenyautóban is használható technikáról van szó, biztosan nem lesz filléres holmi.