Csütörtök délelőtt váratlan, rendszerszintű hiba jelentkezett a Messenger üzenetküldő európai működésében. Magyarország mellett Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban, Belgiumban, Francia- és Horvátországban, továbbá Egyesült Királyság területén is akadozik most a szoftver működése.

A felhasználói panaszok alapján az üzenetek nem jutnak el a címzetthez, az üzenetküldő felületen a “nincs internetkapcsolat” vagy a “kapcsolódás…” felirat látható vörössel. Ez a probléma jól mutatja, mennyire függünk a Facebook szolgáltatásától, a mindennapi kommunikáció része, legyen szó a családtagokkal történő kapcsolattartásról, vagy munkáról. Ha nem működik, az már lassan olyan, mint amikor húsz évvel ezelőtt elment az áram.

Több országban is leállt a Facebook legfontosabb szolgáltatása 1

Több országra kiterjedt a hiba

Ezzel párhuzamosan a Facebook, valamint az Instagram felhasználók is problémákról számoltak be, a bejelentések száma egyre növekszik a downdetector.hu oldalon. A Facebook hivatalos közleménye szerint dolgoznak a probléma javításán, részletes információt még nem közöltek az okokról.

A Messengerrel legutóbb november végén támadt probléma, de akkor csak a képküldéssel akadt probléma. A mostani egy fokkal komolyabb, és láthatóan nagyobb területre kiterjedt. A hiba javításáig érdemes alternatív platformokat használni, mint mondjuk a Viber, Skype vagy épp a Discord.