A magyar videósok egy komoly méretű katonai létesítményt mutatnak be belülről, amiről annyit lehet tudni, hogy valahol Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. A helyszín titkolása érthető, ha védtelen az objektum, ennyi mozdítható fém, vezeték, és egyéb eladható hulladék értékes kincs lehet a fosztogatók számára. 

1938 őszétől jelentős óvóhelyépítés kezdődött Budapesten a honvédelem légoltalmi programjának keretein belül. Ezt a törekvést az egész ország területére kiterjesztették a II. világháborút követően. Az óvóhelyek építési és fenntartási költségeit részben az állam, részben a főváros, illetve a vidéki elöljáróságok vállalták magukra, részben pedig áthárították a gyárakra, a lakóházak tulajdonosaira. A magántulajdonosoknak az állam azonban jelentős kedvezményeket biztosított. Ezek a létesítmények elsősorban ellenséges légoltalmi támadások esetén voltak hivatottak megvédeni a lakosságot. 

Budapesten 3400 óvóhely áll rendelkezésre, amihez hozzájönnek még a metró életvédelmi létesítményei. Ezek együttesen 600-700 ezer fő befogadására képesek.