A karácsonyi szezon közeledtével egy koronavírus-mentes világban minden városban nyílnak a kisebb-nagyobb karácsonyi vásárok, ahol lehetőség nyílik valamilyen ital megvásárlására is. A két legnagyobb klasszikus a puncs és a forralt bor, melyek hőmérsékletüknek köszönhetően kívülről, alkoholtartalmuk miatt pedig belül is melegítenek.

Ám mostantól nem csak inni lehet az ünnepi italt, hanem akár meg is lehet bennük fürödni. Legalábbis az Egyesült Királyságban, ahol egy fürdő úgy döntött, a karácsonyi időszakra az egyik jakuzzijukat nem kevesebb mint 1000 liter forralt borral töltik fel.

A 37 fokos hőmérsékleten tartott medence csak a kezdet: olyan kezeléseket, masszázsokat is kínálnak a Cheshire megyei komplexumban, melynek során a forralt bor készítéséhez kapcsolódó aromákat és összetevőket használnak fel.

A forralt borral töltött jakuzzinál nincs ünnepibb medence 1

A spa közleménye szerint a fürdő megnyitja a pórusokat, miközben a bőr magába szívja a forralt bor tanninjait, melyek gyógyító hatásúak. Mindezek mellett a narancs, a fahéj és a csillagánizs magas antioxidánstartalma segít a méregtelenítésben is. Egyetlen kikötés van mindössze: a medence borából tilos inni. Szomjas azonban nem marad az ember, hiszen aki mindezért kifizeti az éjszakánként 60 fontos (24 ezer forintos) árat, az kap egy üveg nedűt is.