Már bejárták a vietnámi internetet arról a szőlőről készített fényképek, melynek fürtjein tyúktojásnál is nagyobb szemek termettek. Többen azonnal megkérdőjelezték a gyümölcs eredetét és forrását, ami nem is csoda, hiszen eléggé természetellenes kinézete van a fehér szőlőnek.

Tojásméretű szőlőszemek termettek egy fürtön 1

Az az apró fehér valami egy tyúktojás

A beszámolók szerint a fürtök ára máris felszökött, 91 ezer forintnak megfelelő összegért cserélnek gazdát a gyümölcsök. Ázsia keleti régiójában egyébként igen keresettek a ritka, különleges gyümölcsfélék, melyek ára az eget verdesi. Ennek legismertebb példája a japán ruby szőlő, de a vietnámi rokonának átlagára már meghaladja a vörös fürtök átlagárát.

Az eredeti fényképeket készítő hölgy elárulta, az óriási fürtök eredetileg Japánból származnak, és 50 fürtöt szállított Vietnámba, hogy ott eladja őket. Azzal, hogy a szemek méretét egy tyúktojással hasonlította össze, hatalmas érdeklődést generált, és minden egyes szemen sikerült túladnia. A Nagano prefektúrából származó új fajta még ritkaságnak számít, de sikerét elnézve hamarosan ez lehet a világ legdrágább szőlője.

Tojásméretű szőlőszemek termettek egy fürtön 3