Három tervezőcég közösen megálmodott koncepciója nyerte azt a kiírást, melyet a Kínai Természettudományi Múzeum megtervezésére írtak ki. A szokatlan formájú épület az ország déli részén található Sencsen városában kap helyet. A 12 milliós metropolisz Kína egyik leggyorsabban fejlődő városa, itt található például a Huawei székhelye is.

A Delta névre keresztelt komplexum 42 ezer négyzetméteren terül el, formája pedig a kikötővárost körbeölelő folyók kanyargását idézi fel. Formavilága tökéletesen illeszkedik majd a környező tájhoz, ahogy az a látványterveken is megtekinthető.

Folyóként kanyarog majd a múzeum épülete 1

A múzeumba nem csak a kiállított tárgyak miatt érdemes ellátogatni: tetején egy parkot is létesítenek zöldfelülettel, ahonnan remek kilátás nyílik a városra vagy a környező flórára és faunára, de sétálni és kocogni is lehet a területen.

Folyóként kanyarog majd a múzeum épülete 2

A felső sétány bevezeti majd a látogatókat egy barlangszerű kiállítótérbe, ahol a tervek szerint kávézók és egyéb üzletek is helyet kaphatnak. A belső terület legnagyobb része kiállítótér lesz, ahol többek között dinoszaurusz-fosszíliákat, ősi kihalt állatok példányait és a természettudományokhoz kapcsolódó egyéb érdekességeket tekinthetnek meg a látogatók.

Folyóként kanyarog majd a múzeum épülete 3

Az építkezés kezdetéről egyelőre nincs információ, de a projekt előreláthatóan 3,5 milliárd jüanba (160 milliárd forintba) kerül majd.