A koronavírus-járvány és az utazási korlátozások miatt nem sok eséllyel jutunk el még a szomszédos országokba sem, így csak marad a vágyakozás és a nyálcsorgatás, amikor bemutatjuk a világ legdrágább tacóját, melyet egy mexikói luxusüdülőben készítenek.

Nemigen ehetsz ennél drágább mexikói kaját 1

Nem lehet panasz a környezetre

A Kaliforniai-öböl és a Csendes-óceán határára néző komplexum éttermében eredetileg egy adománygyűjtő árverésre alkották meg a kulináris mesterművet. “A célunk mindig is az volt, hogy a kiszámítható, tradicionális konyha határaiból kitörjünk és új, izgalmas élményeket kínáljunk az erre nyitott vendégeinknek” – mondta a szállodában található ételek ízvilágáért felelős szakember.

A taco alapja egy aranypelyhes kukorciatortilla, melyre többek között norvég homárt, kobe marhát, beluga kaviárt és fekete szarvasgombás brie sajtot halmoztak a konyhán. Már ennyitől is beindul a fokozott nyáltermelés az ember szájában, de mindezek tetejére még érkezik a salsa, benne némi szárított Morita chilivel, a legjobb minőségű añejo tequilával és kopi luwakkal, azaz cibetmacska-kávéval.

Nemigen ehetsz ennél drágább mexikói kaját 2

Gyorséttermi tempóra ne számítson az, aki megrendeli magának a fogást, az elkészítési ideje ugyanis 45 perc. Mindezért 25 ezer dollárt (7,57 millió forintot) kérnek, ám egy igazi úr nem fogyaszt ételt étteremben ital nélkül: ehhez mi mást, mint a legjobb añejo tequilák egyikét ajánlják, melynek palackja 150 ezer dollár (45,4 millió forint).