Vitathatatlanul a legjobb Terminátor-film a második rész, Az ítélet napja, melyben az akciójelenetek, a mögöttes tartalom, a még gyerekcipőben járó, de már eléggé fejlett CGI és a speciális effektek bájos elegye keveredik egymással. A film a mai napig fogyasztható és szórakoztató, benne Arnold Schwarzeneggerrel, aki az első rész után jó androidként tért vissza 1995-be, hogy megmentse John Connort, az emberi ellenállás vezetőjét.

A film egyik legikonikusabb része a csatornás üldözés, ahol Connor éppen a Robert Patrick által megszemélyesített T-1000-es és annak kamionja elől menekül motorjával. A nyakán egyre szorult a hurok, de megérkezett a Schwarzenegger által játszott T-800-as egy Harley-Davidsonnal, és sikeresen megszöktette a fiút.

Erről a jelenetsorozatról került fel a Twitterre nemrég egy rövid részlet, melyben kívülről látható, hogyan is zajlott a forgatás. Megdöbbentő látni, ahogy a többtonnás kamion valóban leugratott a hídról, melyet a stáb közvetlen közelről kamerázott. Ennél talán még veszélyesebb volt az a rész, ahol a fülke tetejét darálta le egy alacsony híd: a kamion darabjai repeszként repültek szét, vérbeli akcióról volt szó.

Egy rövid részlet erejéig Schwarzenegger, illetve dublőre mellé is csatlakozhatunk, aki a valóságban nem egy szimpla motoron, hanem egy igen széles járművön utazott a kaliforniai San Fernando Valley csatornáiban, ahol egy operatőr is elfért még.

a videó a hirdetés után indul

Ezeknél kevésbé látványos, de nem kevésbé érdekes az a videó, mely az autópályás baleset készítését mutatja be. Az alábbi képen az a részlet látható, amikor a folyékony nitrogént szállító kamion az oldalán csúszik.

a videó a hirdetés után indul

Ha szeretnél még több filmes kulisszatitkot megtudni, kattints az alábbi cikkre: