Habár hét évvel ezelőtt szögre akasztotta a stoplist, David Beckham a mai napig vígan él összefutballozott pénzéből, ráadásul a szponzori szerződések a mai napig sem kerülik el. Ezúttal az EA Sports kereste meg azzal a Manchester United, a Real Madrid, az AC Milan és a PSG egykori játékosát, hogy ő kerüljön a FIFA 21 egyik kiadásának borítójára.

A 45 éves Beckham nem először adja arcát a népszerű videojáték borítójához: 1998 után ismét övé a megtiszteltetés, mellyel ráadásul jelentős összeget kaszál az angol válogatott egykori csapatkapitánya. Mindehhez ráadásul még az ujját sem kell mozdítania: a Mirror szerint a kiadó 40 millió fontot fizetett Beckhamnek, hogy három évig használhassák nevét. Ez forintra átszámolva közel 620 ezres órabért (!) jelent, éjjel-nappal.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

David Beckham (@davidbeckham) által megosztott bejegyzés

Ez az összeg a jelentések szerint több, mint amit valaha a focival keresett, beleértve a fizetéseket, az egyéb szponzori szerződéseket és a saját focicsapatán, az amerikai Inter Miamin keresztül befolyó összegeket.

Érdemes megnézni, mennyit fejlődött a videojáték-technológia azóta, hogy Beckham utoljára szerepelt a játék borítóján. Az alábbi képen az 1998-as, illetve a 2020-as grafikával megalkotott futballista látható.

Többet keres David Beckham videojátékkal, mint focis karrierje során valaha 2