Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója lett a világ második leggazdagabb embere a Bloomberg listája szerint. Ezzel letaszította Bill Gatest a második helyről, már csak Jeff Bezos előzi meg a szédítő listán. 

A Tesla-vezető tavaly még csak a 35. leggazdagabb ember volt a világon, idén viszont 100 milliárddal nőtt a vagyona, és ahogy a Tesla árfolyamok törnek az ég felé, ő úgy lesz egyre gazdagabb. A Bloomberg által felállított rangsorban hétfőn történt a helycsere miután a Tesla részvényára egyetlen nap alatt 6,5 százalékkal drágult. Ez 7,2 milliárd dollárral, 127,9 milliárdra növelte Musk vagyonát. 

Musk egyre duzzadó pénztárcáját egyértelműen a Tesla idei teljesítményének köszönheti, az autógyártó részvényei idén eddig 339%-ot emelkedtek, részben arra a hírre, hogy bekerülhet az S&P 500 index vállalatai közé.  

Az első helyhez még tovább kell fejlődnie a Tesla-SpaceX duónak, Jeff Bezos ugyanis jelenleg 182 milliárd dollár vagyonnal rendelkezik. A negyedik leggazdagabb Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatója 105 milliárd dollárral. Őt Mark Zuckerberg, a Facebook alapító követi, aki szintén elérte a három számjegyű vagyont, millárd dollárban, jelenleg ugyanis 102 milliárd felett rendelkezik.