Érdemes figyelemmel követni a kínai Oppo nevű mobilgyártót és készülékeit, hiszen amellett, hogy egyre több helyen jelennek meg szponzorként (lásd a nagy tenisztornákat), okostelefonjaik sorra olyan technológiai innovációkat mutatnak fel, melyeket máshol nem igazán láttunk még.

Ezt a vonalat erősíti a nemrég bemutatott Oppo X 2021 nevű tanulmány is, melynek kijelzőjét a legújabb szokások szerint nem egy sima lapos, esetleg görbe szélű világító műanyag- vagy üvegfelületként kell elképzelni. Míg mások origamiként összehajtják, átlátszóvá teszik vagy éppen megduplázzák annak számát, addig a itt ki-be lehet csúsztatni a készülékbe.

Az Oppo X 2021 képernyője alapállapotban 6,7 colos, ám ez egy gombnyomásra 7,4 colos átmérőjű lesz. A panel mozgatásáról egy miniatűr elektromotor gondoskodik. Ennél több információ nemigen érhető el a készülékről, ám felvételek annál inkább: az első videó a koncepciókészülék vizuális értékeit emeli ki inkább, míg a második, rövid klip sallangmentesen mutatja meg a képernyő mozgását.

a videó a hirdetés után indul
a videó a hirdetés után indul

Persze mindez korántsem jelenti azt, hogy mindez valósággá válik, de körülnézve a riválisok háza táján, nem biztos, hogy az ötlet elvetendő: hasonló mobilon gondolkodott már az LG és a TCL is.