A gurulós bőröndök egyik Achilles-sarka a kerék, gyakran azok mondják fel először a szolgálatot. Ennek oka lehet a gumik “felniig” kopása, az egész szerkezet kitörése, vagy csak a belső csapágy elgyengülése. (Velem például olyan is előfordult, hogy a forgástól felforrósodó alkatrészek megpuhították az azt körbevevő műanyag borítást, ez pedig hibához vezetett.)

A luxuscikkek változatos palettáját kínáló német Montblanc valószínűleg több figyelmet szentelt ezen hibalehetőségek megelőzésére, mint az én egykori bőröndömet készítő dolgozók valahol a Távol-Keleten. A gumik környékén felmerülő problémák kiküszöböléséhez nem is akárkikkel léptek kapcsolatba, egyből a Forma-1 hivatalos gumiszállítójához, a Pirellihez fordultak.

Forma-1-es gumikat kapott a luxusbőrönd 1

Az olasz céggel együttműködésben készített gurulós bőrönd négy kerékkel rendelkezik, melyek mindegyike 360 fokban meg tud fordulni tengelye körül. A felniket a márka P Zero versenyabroncsai által ihletett gumikkal szerelték fel, melyek fejlesztésénél fontos szempont volt a zajcsökkentés és a tartósság.

Apropó tartósság: azon vásárlójelöltek, akik élénk érdeklődést mutatnak a Forma-1 iránt, talán bizalmatlanul állhatnak ahhoz, hogy a Pirellik oldalára piros színnel került fel a gumi márkaneve, ugyanis ez a sportban a leglágyabb keveréket jelenti. Ez azonban aligha zavarja az átlagos vevőket, akik örömmel konstatálják majd, milyen mutatós a piros-fekete színkombinációban pompázó poggyászuk, melyet potom 1280 dollárért (390 ezer forintért) vásároltak.