Számtalan különböző maszktípus megjelent már a koronavírus-járvány berobbanása óta, melyeknek gyártói az egészségmegőrzésen kívül igyekeztek kielégíteni az extra igényeket is.

Az átlátszó maszkokkal is többen kísérleteztek, ám úgy tűnik, az eddigi legjobb megoldás a ClearMask nevű védőeszköz képében született meg. Tervezésekor odafigyeltek arra, hogy a lehető legkevésbé zavarja bármi is az átlátszóságot, de emellett folyadékálló és egy ideig ellenáll a nyílt lángnak is, tehát nehezebb körülmények között is probléma nélkül használható a kényelmesnek mondott maszk.

Hatalmas siker az átlátszó szupermaszk 3

“Három évnyi kutatás, fejlesztés és tesztelés után izgatottan mutatjuk be az emberközpontú maszkot mindazoknak, akiknek szükségük van rá” – mondta róla Allysa Dittmar, a ClearMask elnöke. Kiemelte, hogy az eszköz megkönnyíti a gyerekek, az idősek, valamint a siket- és nagyothalló emberek kommunikációját.

Hatalmas siker az átlátszó szupermaszk 4

A maszkokat minimum 24-es csomagokban lehet megvásárolni dobozonként 20 ezer forintnak megfelelő összegért, de akár egyszerre 432 darabhoz is hozzájuthatnak a vevők. Eddig 12 millió fogyott az átlátszó védőeszközökből.