Manapság már egyre gyakrabban érik el a csúcskategóriás mobiltelefonok a több százezer forintos vételárat. Elég csak az új Apple-csúcskészülékre, az iPhone 12-re gondolni, melynek magyarországi indulóára 300 ezer forint. Mondjuk az is igaz, hogy ezekért az összegekért korábban soha nem látott csúcstechnológia kerül a készülékekbe, tehát ha akarjuk, akkor megérthető, mi miatt is szálltak el így a mobilok árai.

Ám létezik olyan helyzet is, mint amelyben a Xor telefonja is található. Nem túl ismert gyártóról van szó – nem is lehet ismert, hiszen csak most jelent meg első készülékük, a Titanium, melyre ránézve első pillanatra a 2000-es évek eleji Nokia-dizájnok juthatnak az ember eszébe.

A Titaniumot készítő Xor legtöbb munkatársa a hasonló készülékeket gyártó Vertu nevű gyártótól érkezett, miután a cég fokozatosan elveszítette a vásárlóit, majd le kellett húznia a rolót. A munkatársak most a Xornál abban bízhatnak, hogy sikerül vevőket találniuk butatelefonjukra, mely közel sem rendelkezik akkora tudással, mint a manapság használt mobilok többsége.

Ha butatelefont keresel luxusminőségben, ez a te készüléked 1

De mégis miért vennének meg az emberek egy 3900 dolláros (1,18 millió forintos) készüléket? A komoly üzletembereket megcélzó mobil elsősorban stílusának és eleganciájának köszönhetően válik luxuscikké a megfelelő kezekben, a tulajdonosok pedig olyan funkciókban lelhetik örömüket, mint az aktív zajszűrés, a vezeték nélküli töltés, a titkosított szöveges üzenetek és hívások vagy az egy töltéssel öt napot is bíró akkumulátor.

Internetezni nem nagyon érdemes rajta, ugyanis csak 2G/3G-s adatátviteli sebességre képes – ezzel az e-maileket még kényelmesen el lehet olvasni, de egy jobb minőségű YouTube-videóba már beletörne a telefon bicskája. Cserébe ott vannak a gombok, melyekkel villámgyorsan lehet pötyögni az SMS-eket a 2021 első negyedévében érkező mobilon.