Január 26-án helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers egykori játékosa. A kosaras emléktárgyai a rajongók számára áhított kinccsé váltak a tragédia után, szinte minden, amihez hozzáért, arannyá változott halálát követően.

Valószínűleg ilyen sorsra jut az a kosárpalánk is, melyre Bryant gyerekkorában dobálgatott pennsylvaniai otthonukban. A ház korábban 810 ezer dollárért (243 millió forintért) cserélt gazdát, ám nem képezte az adásvétel részét az udvaron álló palánk, mert azzal együtt az új tulaj már sokallta az árát az ingatlannak.

Eladó a kosárpalánk, amire az elhunyt kosaraslegenda dobálgatott 2

Emiatt a Sales By Helen aukciósház önálló árverést szervez a relikviának, mely dollárban számolva akár hat számjegyű összegért is elkelhet. Összehasonlításképpen érdemes megjegyezni, hogy az a padlódarab, melyen Bryant az utolsó NBA-meccsét játszotta, majd szignózta, 600 ezer dollárért (180 millió forintért) kelt el egy korábbi árverésen.

Eladó a kosárpalánk, amire az elhunyt kosaraslegenda dobálgatott 3

Emellett számtalan egyéb, szintén a gyerekkori házból származó, a kosarashoz kötődő emléktárgy kerül kalapács alá, köztük mindenféle kosaras újsággal és magazinnal, illetve labdákkal.