A World Travel Awards (WTA) 1993 óta díjazza évről évre a világ összes régiójában és az idegenforgalom valamennyi szegmensében a legkiválóbb szolgáltatásokat. A WTA mára a szakma legnagyobb presztízsű elismerésévé vált, a kitüntetés a minőség, a megbízhatóság, a professzionalizmus megkérdőjelezhetetlen igazolása – különösen, mert a szervezet szakértői mellett az utazó közönség véleménye is érvényesül a döntésben.

Számos egyéb kategória mellett a repülőtéri utasvárókat is minősíti a World Travel Awards. A szakma és a közönség egybehangzó véleménye szerint idén a Brussels Airlines és a Lexus által közösen üzemeltetett The Loft Európa legkiválóbb utasvárója.

Nincs ennél jobb hely az európai repülőtereken 1

A képre kattintva galéria nyílik

Ezzel a 2018 óta működő brüsszeli lounge megismételte tavalyi győzelmét, ehhez azonban idén egészen más körülmények között kellett a maximumot nyújtaniuk. A szavazás során ugyanis figyelembe vették, hogy a jelöltek hogyan reagáltak a globális koronavírus-járványra, szolgáltatásaikat hogyan igazították a megváltozott körülményekhez, és milyen óvintézkedésekkel gondoskodtak a vendégek gondtalan, mégis biztonságos időtöltéséről.

Nincs ennél jobb hely az európai repülőtereken 2

A várót különleges koncepció szerint hozták létre, ötvözve a tradicionális belga és japán vendéglátás, kultúra és művészetek értékeit. A 2400 négyzetméteres oázis 500 vendég számára biztosít ülőhelyet, a legváltozatosabb formában keltve életre az Omotenashi (odaadó vendéglátás) szellemiségét. A komfortot, technológiát és dizájnt ötvöző The Loft a kikapcsolódásra, munkára és étkezésre egyaránt jól elkülönülő, funkciójában és hangulatában harmonizáló tereket kínál.

Nincs ennél jobb hely az európai repülőtereken 3

A felfrissülésről zuhanykabinok, csillag-mennyezetes alvófülkék és masszázsfotelek gondoskodnak; az érzékszervek szórakoztatására a Lexus high-end audiorendszereit tervező Mark Levinson zeneszobája és a Neuhaus csokoládébárja szolgál, és természetesen a legkiválóbb belga sörök sem hiányozhatnak a csapról.

Nincs ennél jobb hely az európai repülőtereken 4

A The Loft teljes mértékben mentes a műanyag palackoktól, így hozzájárulva a fenntarthatósághoz, a látogatók pedig a modern képző- és iparművészet legkiválóbb alkotásaival is megismerkedhetnek, amíg járatuk indulására várnak.

Nincs ennél jobb hely az európai repülőtereken 5

A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében jelenleg a brüsszeli repülőtér és ezzel együtt a The Loft is zárva tart, ám reméljük, a körülmények hamarosan lehetővé teszik, hogy a brüsszeli reptérre látogatók ismét megtapasztalják a belga-japán vendéglátás legjavát.