Az orosz gazdagok imádják a nagy hajókat, és ez alól a 2,6 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Oleg Tinkoff sem képez kivételt. A kivételesen nem olajban, bányákban, vagy egyszerű oligarcha életmódban utazó 53 éves üzletember karaktere eltér a tipikus vadkeleti milliárdos sztereotípiájától. 

A világ végén is fényűző luxust ad ez a 30 milliárdot érő jégtörő jacht 1

 

Hatalmas üzleti birodalmát lassan építette, foglalkozott háztartási eszköz bolthálózattalfagyasztott ételekkel, sörgyártássalétteremlánccal, most pedig digitális alapokon álló bankja termeli neki a nyereséget. Kilóg a sorból, és ez igaz a jachtjára is, ami nem a hófehér, Riviérára való darab, sokkal inkább egy igazi tengerjáró, ami a legzordabb tájakra is képes elvinni a kompromisszummentes luxust. 

A világ végén is fényűző luxust ad ez a 30 milliárdot érő jégtörő jacht 2

A hajót Hollandiában építették, a tengerszint felett 9 méterrel található pazar terasz, az edzőterem, a jakuzzi, a 12 vendég befogadására alkalmas lakórész átlagosnak mondható a luxusjachtok között. A kalandozásra való játékszerek viszont egyediek. A hatalmas helikopterleszállón két gép is állhat, van apró, háromszemélyes tengeralattjáró, két motoros szán, és teljesen felszerelt búvárrészleg a könnyű merüléshez. 

A 77 méter hosszú hajót  a napokban bocsájtották tengerre, első útja az Indiai-óceánra vezet, a tavaszt orosz vizeken tölti, majd innen indul Közép-Amerika, és az Antarktisz felé. 

A világ végén is fényűző luxust ad ez a 30 milliárdot érő jégtörő jacht 3A világ végén is fényűző luxust ad ez a 30 milliárdot érő jégtörő jacht 4A világ végén is fényűző luxust ad ez a 30 milliárdot érő jégtörő jacht 5