Nem megy a szomszédba a Jacob & Co., ha extravagáns luxusóráról van szó. A Bugatti számára már több időmérő eszközt is készített a svájci manufaktúra, ám legutóbbi mesterművükkel nem a hedonista száguldozásra, hanem a világ és környezetünk megmentésére, illetve megóvására próbálták meg felhívni a figyelmet.

Így született meg a két színben is kapható Astronomia Everest, melynek fő motívuma a Himalája, azon belül is a világ legmagasabb hegye, a 8848 méter magas Mount Everest. Az óra megszületéséhez kellett azonban egy svéd úriember, Johan Ernst Nilson. A környezetvédő aktivista már a világ 172 országában járt, és mindenhol saját szemével látta, hogy az emberi pazarlás és pusztítás nagyon nem tesz jót tágabb értelemben vett otthonunknak. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor -30 Celsius-fokos hidegben felért az Everest tetejére.

Egy darabka Mount Everest is van a luxusórában 2

Hogy-hogy nem, éppen nála volt a gyártó korábban kiadott Astronomia óráinak egyike, mely a zord körülmények ellenére is remekül működött. Innen jött az ötlet, hogy készüljön egy olyan szerkezet, mely több szálon is köthető Nilson útjaihoz – ezért került bele minden órába egy apró darab az Everestből, de a számlapon egy miniatűr tartályban víz is található: ezt a felfedező a sarkvidékeken gyűjtötte.

A csomagolás végképp felteszi a 884 ezer dolláros (268 millió forintos) órára a koronát: egy Mount Everest alakú dobozban veheti át az újdonsült tulajdonosa, melynek kinyitásakor egy aprócska hangszóróból szélsüvítés hallatszik.

Egy darabka Mount Everest is van a luxusórában 3