A kínai márkák megkerülhetetlenek már a mobiltelefonok piacán. Olyannyira erős a verseny, és akkora a kereslet, hogy a Doogee például már nem a legmodernebb funkciókkal vagy a hihetetlen alacsony árral próbál vevőket csalogatni. Ők azokra céloznak, akik a megbízható gyorsaság mellé egy igazán strapabíró keretet is szeretnének.

Az új Doogee S96 Pro nem hoz senkire szívrohamot, ha leesik, ugyanis 1,8 méteres magasságról is kibírja, ha a betonra zuhan, semmi baja sem lesz. A készülék alapja, szerkezete fém, a sarkokon, tetején, alján gumi erősítéssel. A mobilok között általában az IP68/IP69K szabványnak megfelelő mobilokat emelik ki, mint por- és vízálló darabokat, ez a telefon viszont a MIL-STD-810G katonai előírásoknak is megfelel (ha a készülék tényleg tudja ezt, akkor a víz és por mellett a rezgést, a magas hőmérsékletet, párát, vagyis az extrém időjárást is bírja).

DOOGEE S96 Pro – Strapabíró, vízálló, és éjjellátó, ráadásul olcsó 1

Ezt rengeteg készülék tudja, az éjjellátó kamerafunkciót azonban kevés gépbe pakolják bele. A Doogee hátlapján található, négy lencsét számláló kameraszigeten viszont van egy Sony IMX350 húsz megapixeles, ultraérzékeny szenzor, ami a teljes éjszakai sötétben is lehetővé teszi a fotózást. 

DOOGEE S96 Pro – Strapabíró, vízálló, és éjjellátó, ráadásul olcsó 2

Emellett van még a mindennapokban használható 48 megapixeles felbontású fő szenzor,  a 2 megapixeles makró, valamint a 8 megapixeles széles látószögű lencse-érzékelő páros. 

A 6,22 colos IPS képernyő 1520 x 720 pixeles felbontású, tehát hozza, amit hozni kell. Ezen felül van Bluetooth 5.0 és 2.4/5 GHz-es WiFi is, de nem maradt ki az NFC sem. 3.5 milliméteres fülhallgató csatlakozót kapott, de van nekünk Type-C port is, amivel a 6350mAh kapacitású akkumulátort hihetetlen gyorsan, 24W teljesítménnyel tölthetjük fel a mellékelt EU szabványú töltővel.  

A márka hátulütője, hogy itthon nincs komoly háttere, kínai webshopokból érhető el legkönnyebben 70-75 ezer forintos áron.