A csaknem 2400 fotográfiát tartalmazó Voyage To Another World című gyűjtemény Victor Martin Malburet több évtizedes gyűjtőmunkájának eredménye.

A kollekcióban legendás felvételek, valamint olyan képek is helyet kaptak, amelyeket annak idején nem hozott nyilvánosságra a NASA.

A november 20-i tartó online aukció legizgalmasabb tétele egy Neil Armstrongot ábrázoló felvétel, amely az Apollo 11 1969-es misszióján készült, amikor az amerikai űrhajós első emberként a Hold felszínére lépett.

 

James Hyslop, a Christie’s londoni fiókjának vezető munkatársa szerint a NASA által akkoriban közzétett állóképek egyikén sem szerepelt Armstrong, az ő feladata volt ugyanis, hogy fotózzon, ám azóta róla is előkerült egy felvétel.

A küldetés végén Buzz Aldrin csinált egy gyors fotót Armstrongról, ám ez végül a feledés homályába merült a misszió sikere miatt. A felvételt csak az 1980-as években fedezték fel újra. A kép várhatóan 30 ezer fontért (11,8 millió forint) cserél gazdát.

A tételek között szerepel egy Aldrinról készült különleges fotó is, amelyet az űrhajós saját magáról készített egy 1965-ös Gemini XII küldetés során.

“Ez az első, űrben készült szelfi” – jegyezte meg tréfásan Hyslop, hozzátéve, hogy az űrhajósnak egy méretes gépet kellett maga felé fordítania, hogy elkészíthesse a fotót, amelynek háttere a Föld lenyűgöző látképe.