Kész anyagilag is hozzájárulni a katalán labdarúgóklub stadionja, a Camp Nou felújításához – jelentette ki Gerard Piqué, az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok hátvédje.

A 33 éves védő a Marca című spanyol sportnapilap beszámolója szerint nemcsak a finanszírozásban szeretne részt vállalni, hanem hajlandó közvetítőként is tevékenykedni a klub és a projektbe befektetni kívánó cégek között.

 A Camp Nou 1957-ben épült meg, és a csaknem százezer fővel a legtöbb néző befogadására alkalmas európai futballaréna lett, ezt szeretnék a katalánok 105 ezresre bővíteni. Jelenleg ez a világ negyedik legnagyobb stadionja.

Pénzt adna csapata stadionjára a Barcelona szupersztárja 1

Gerard Pique az FC Barcelona hátvédje

Már 2007-ben tervezték a bővítést, de a 2008-as pénzügyi válság elsöpörte ezt. 2014-ben újra előkerült az ötlet, a munkálatok akkori értékét 600 millió eurósra becsülték, amellyel az egy helyre jutó költségek a világon a legmagasabbak lettek volna. Nem indult el az átalakítás. A jelenlegi kalkuláció szerint a jövő nyáron elindítandó rekonstrukcióhoz mintegy 725 millió euró szükséges. A módosításokban a jelenlegi tetőszerkezet jelentős bővítése is szerepel, hogy több ülőhely legyen fedett.

Piquet Barcelonában született és az FC Barcelona korosztályos csapataiban játszott. Első felnőtt profi szerződését azonban 2004-ben a Manchester Uniteddel kötötte, ahonnan négy év után szerződött vissza nevelőegyesületéhez.