Kína legnépszerűbb közösségi oldalán tett közzé nemrégiben egy érdekes videót az ország egyik okostelefon-gyártója, a Xiaomi. A cég a felvétel segítségével demonstrálta legújabb fejlesztését, mely a telefonok kameráira lehet befolyással: szembefordulva a trendekkel, úgy tűnik, a Xiaomi nem a több lencsében, hanem a teleszkópos optikában látja a mobilos fényképezés fejlődésének jövőjét.

a videó a hirdetés után indul

A felvételek kapcsán a Xiaomi-ügyekben jártas Digital Chat Station azt írta, a nagy rekesznyílású lencséknek köszönhetően a képek tisztasága 20 százalékkal javult és 300 százalékkal több fényt tud befogadni.

A kínai gyártó eléggé felkötötte a gatyát az utóbbi időben: a legfrissebb összesítés szerint már ők a globális mobilpiac harmadik legnagyobb részesedéssel bíró szereplői, az előretörést pedig 5 ezer új mérnök felvételével biztosítanák a már meglévő 10 ezer mellé.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a technológiával mikor találkozhatnak a hétköznapi felhasználók. Előfordulhat, hogy talán soha, bár azt nagyon sajnálnánk.