2014-ben érett meg a világ a legnagyobb képátmérőjű tévére, aminél nagyobbat azóta sem gyártottak. De vajon miért pont 2014? Igen, akkor rendezték az az aktuális futball-világbajnokságot! A gyártó pedig nem valamelyik globális világcég volt, hanem egy apró, nevenincs angol vállalkozás.

A brit Titan Screens Zeus nevű tévéjének képátlója közel 370 col, vagyis 10 méter, egészen pontosan 940 cm. Létezik beltéri és időjárásálló kültéri változat is, de ekkora méretnél már el kell gondolkodni a nappali méretén, mert pár méterről nézve nemigen látunk mást a látványból, csak színesen ugráló pixeleket. Felbontása 4K, ami ma már általánosan megszokott, de akkor még különlegesnek számított. 

Ennél hatalmasabb és drágább tévét még nem gyártottak 1Ennél hatalmasabb és drágább tévét még nem gyártottak 2

Az Egyesült Királyságban található Titan Screens csupán négyet készített a monstrumokból, akkor kettőt sikerült eladniuk. Egyet anonimitást kérő magánvásárló vett meg, a másik egy cannes-i hotel tetejére került. Áruk akkor kereken egymillió font volt, vagyis körülbelül 385 millió forint!

Érdekesség, hogy a céget hiába kerestük az interneten, nyomát sem találtuk. Talán az óriástévék gyártása mégsem annyira virágzó üzlet, mint amilyennek a foci-vb alatt tűnt.

Ennél hatalmasabb és drágább tévét még nem gyártottak 3