Sir Richard Branson neve Magyarországon elsőre talán nem mindenkinek ismerős, pedig ő alapította a Virgin-cégcsoportot. A 16 évesen magazinkiadással kezdő üzletembert első nagy sikerei a lemezeladásokhoz köthetőek, innentől kezdve pedig kis túlzással minden jött magától a légitársaságtól a médiacégen és a Forma-1-es szerepvállaláson át az űrturizmusig.

Mindehhez jó alapok is kellettek, melyekhez nem jött rosszul az az ingatlan, melyet Branson szülei 1963-ban, 13 éves korában szereztek meg. A Londontól délre lévő Shamley Green településen található Tanyard Farm nevű birtok nem éppen egy modern luxusvilla, ám épp ez adja a szépségét. A félhektáros földdarabon vörös téglából épült rezidencia 304 négyzetméterén nem töltött ugyan túl sok időt a fiatal Branson, ám a milliárdos több remek pénzcsináló ötlete is bizonyítottan itt fogant.

Eladó a kúria, ahol gyerekkorát töltötte a világhírű milliárdos 2

A képre kattintva galéria nyílik

Eladó a kúria, ahol gyerekkorát töltötte a világhírű milliárdos 3

Az épületben 4 háló- és három fürdőszoba kapott helyet két szinten, de egy tízfős ebédlőnek és irodának is jutott még hely. A kert tágas, így akár bővíteni is lehet a beépített terület méretét a helyiek engedélyével. Mindezért potom négymillió fontot (1,59 milliárd forintot) kell kifizetni a jelenlegi tulajdonosnak.

Eladó a kúria, ahol gyerekkorát töltötte a világhírű milliárdos 4Eladó a kúria, ahol gyerekkorát töltötte a világhírű milliárdos 5