1912 áprilisa óta a tenger fenekén hever az RMS Titanic. A világ leghíresebb hajójának sztoriját mindenki ismeri, ha máshonnan nem, a hollywoodi filmből. Az azóta eltelt időszakban számos expedíció indult a roncshoz, és jövő májusban ismét útra kel kutatók egy csoportja, hogy megvizsgálja a folyamatosan romló állapotú hajót.

Az ötszemélyes, Titan nevű tengeralattjáróban, mellyel a hajót megközelítik, nem csak a kutatók foglalnak majd helyet. Az érdeklődők 125 ezer dollárért (38,6 millió forintért) cserébe velük merülhetnek a 3700 méter mély óceánba.

A saját szemeddel láthatod a Titanicot, ha befizetsz erre az útra 2

A nyolcnapos, Új-Fundlandról induló túra során a kis csapat napi 6-8 órát tölt majd a Titanic környékén: miközben az expedíció hozzáértő tagjai fényképezik, videózzák, illetve szkennelik az elsüllyeszthetetlen hajó roncsát, addig a gazdag vendégnek nincs más dolga, csak gyönyörködni a látványban.

Aki még szeretné valaha a saját szemével látni a legendás hajó maradványait, annak most kell kihasználnia a lehetőséget. Egy 2016-os tanulmány szerint ugyanis 15-20 éven belül szinte teljesen eltűnik a tenger mélyen a Titanic a rozsda, a fémevő baktériumok és az erős óceáni áramlatok miatt.