Évekig lappangtak, és különféle szubkultúrákban terjedtek a Baby Shark (bébicápa) című angol nyelvű gyerekmondóka különböző verziói, ám azt jómagam sem gondoltam volna öt évvel ezelőtt, amikor először hallottam, hogy egy nap ez lesz a világ egyik legnépszerűbb dala.

Egy dél-koreai YouTube-csatorna azonban tökéletesen ráérzett az őrületre, és az addig csak elszigetelten terjedő éneket egy sokak számára fülbemászó dallal párosítva berobbantotta a mainstreambe. 2016-ban közzétett videójukra a gyerekek könnyen rákattantak a barátságos dallam és a képi világ miatt, ám az őrületet jól mutatja, hogy a Baby Shark remixként még a világ egyik legnagyobb fesztiválján, a Coachella egyik színpadján is megszólalt.

Az internet népét pedig folyamatosan érdekelte a 2 perc 16 másodperces videó, és a mai napig több mint 7 milliárd 45 milliószor indították el a klipet. Ezzel a Baby Shark lett a YouTube valaha volt legnézettebb videója, megelőzve ezzel a jelenleg 7 milliárd 38 millió megtekintésnél járó Despacitót.

Luis Fonsi slágere feltöltése után nem egészen fél évvel foglalta el a videómegosztó trónját még 2017 augusztusában. Akkor még 3 milliárd kattintás sem kellett ahhoz, hogy listavezetővé váljon a videó, a csúcson végül 1186 napot töltött a Despacito.

A leghosszabb ideig PSY zenéjének videoklipje, a Gangnam Style tanyázott az élen, a Baby Sharkhoz hasonlóan szintén Dél-Koreából: 2012. november 24-étől kezdve 1689 napig ez a felvétel volt a legnézettebb a YouTube-on.