A labdarúgásban az elmúlt tíz évben rengeteg technológiai újítást vezettek be. Ott van mindjárt a gólvonal-technológia, mely megváltásként hatott az olyan bírói tévedések után, mint amit a 2010-es vb-n is láthattunk a Németország-Anglia mérkőzésen (a jelenet 3:38-tól látható).

Azóta már megérkezett a videóbíró is, melyet már minden nívósabb bajnokságban használnak. Ezen felül folyamatosan igyekeznek a közvetítés minőségén is javítani a legkülönfélébb trükkökkel.

Nem meglepő, hogy itt is előkerült a mesterséges intelligencia, mely sok esetben jobban dolgozik, mint az ember, olyan dolgokat is meglátva, melyeket mi figyelmen kívül hagynánk. Nos, ennek csak egy része valósult meg a skót első osztályban játszó Inverness csapatánál, akik az operatőr fizetését spórolták meg a gépek tudásával.

A mesterséges intelligencia azonban nem végzett jobb munkát az embereknél. A kamerát úgy programozták, hogy mindig a labdát kövesse, ám ez a legtöbbször nem sikerült neki, ugyanis összetévesztette azt az egyik partjelző kopaszra nyírt fejével – elmondható tehát, hogy a gép olyan dolgot is észrevett, melyet az emberi szem figyelmen kívül hagyott volna.

A szurkolók természetesen minden felületen csalódottságukat fejezték ki, a tévés kommentátor pedig nem győzött bocsánatot kérni a nézőktől a technikai probléma miatt.