A nyolcvanas évek végén Arnold Schwarzenegger egyenes úton volt az örök világhír felé. Akkor már túl volt a Conan, a barbáron, a Terminátoron, és neve elég jól csengett még Japánban is ahhoz, hogy komoly gázsival járó tévéreklámokra kérjék fel. 

Talán pont a helyszín miatt vállalta el a furcsa megjelenéssel járó apró szerepeket. Akkor még senki sem gondolta, hogy ezeket az alkotásokat a helyi közönségen túl más is látni fogja. Mégis ki lenne olyan őrült, hogy ilyen reklámokat VHS-kazettán terjeszt? 

Esélytelen, hogy eljusson az amerikai közönséghez, gondolhatta Arnold és menedzsere. Nyilván így volt ez 1989-ben, amikor még se internet, se Youtube nem volt. 2020-ban viszont már bárhonnan megnézhető az összes, Japán számára forgatott csodás reklámfilm, és mai szemmel talán még furcsábbak, mint bő harminc éve.

Momofuku Ando, az instant tésztaleves feltalálója és a Nissin Food Products kajacég alapítója például egy ilyen szereplésre kérte fel a híres világsztárt:

Talán az energiaitalos reklámjai még ütősebbek, a gonosz hahotázás azonnali vásárlásra csábít.

Aki pedig szeretné az összes japán reklám üzenetét magába szívni, az nézze meg ezt a teljes, tízperces gyűjtést. Nem okoz csalódást!

a videó a hirdetés után indul