Dubaj egyik látványossága a Motiongate nevű vidámpark, ahol a látogatók 2016 decembere óta szórakozhatnak különféle filmes tematikájú játékokkal. Van itt minden a sötét szellemvasutaktól kezdve a körhintákon át a hullámvasútig, kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számukra legszórakoztatóbb játékokat.

A területen jelenleg több animációs film, köztük a Shrek, a Madagaszkár és a Kung Fu Panda által ihletett szórakoztatóközpont található, de a felnőttek a Szellemirtók vagy Az éhezők viadala-filmek alapján épült látványosságokat is látogathatják. Utóbbiakhoz csatlakozik jövőre a John Wick is: a Keanu Reeves főszereplésével készült, egy visszavonult bérgyilkos viszontagságait bemutató filmsorozat adja a témáját a park új attrakciójának, egy hullámvasútnak.

A John Wick: Open Contract névre hallgató látványosság tíz emelet magasra is felviszi a kocsikba beülőket. Egy kör 310 méter hosszú lesz a hullámvasúton, és a leggyorsabb szakaszokon akár 64 kilométeres óránkénti sebességgel is száguldhatnak a szerelvények.

Akinek ez nem elég, az felülhet a Szemfényvesztők című film által ihletett, szintén jövőre nyitó hullámvasútra is, melynek különlegessége, hogy a kocsik állandó forgásban lesznek a saját tengelyük körül, miközben persze a síneken száguldanak.

Saját hullámvasutat kap a visszavonult bérgyilkos 2