Nem is olyan rég volt, amikor a Porsche beszállt a telefontervezés világába, és megalkotta a minden szempontból kirívó Huawei Porsche Design Mate RS-t, melynek tudása és ára mai szemmel is megsüvegelendő.

A német sportautógyártó most egy újabb technológiai partnerrel szövetkezett. A szerencsés a kínai Acer lett, a két vállalat együttműködéséből pedig megszületett a Porsche Design Acer Book RS nevű készülék.

A laptop, mely a tervek szerint még idén a boltok polcaira kerül, mindössze 1,2 kilogrammot nyom. Ez részben a szénszálas borításnak is köszönhető, mely remekül kiegészíti a minimalista, gyémánt-vágott fém gépházat.

A gép teljesítményéért 11. generációs Intel Core i7 processzor felel, mely az Nvidia 8GB-os GPU-jával együtt már nem mondható gyengének. A készülék az Acer szerint feltöltés után akár 17 órán át bírja szuflával, ennyi ideig nézhetjük, de akár tapogathatjuk is az érintésérzékeny 14 colos képernyőt.

a videó a hirdetés után indul

A Porsche Design Acer Book RS alapára 1400 dollár (430 ezer forint), ám ha a teljes Porsche Design-csomagra fáj a fogunk vízlepergető bőrtáskával és vezeték nélküli Porsche-egérrel, akkor még 600 dollárt (184 ezer forintot) rá kell szánni a vásárra.