A DJI nagyszerű ütemben érzett rá 2018-ban, hogy a tartalomgyártók és hobbivideósok már unják a stabilizátorok és akciókamerák bonyolultságát. Ha egy szerkezetbe lehetne integrálni a kettőt, sokkal boldogabbak lennének.

Erre az igényre adott választ a DJI Osmo Pocket, ami megjelenésekor is lenyűgöző tulajdonságokkal bírt, de két év után itt volt az ideje a frissítésnek.

A koncepció nem változott, a tenyérbe illő, stabilizálást végző rúdon ül a kamera, ami ezúttal fejlettebb érzékelővel dolgozik. A Pocket 2-ben 1/1,7 hüvelykes, 93 fokos látószögű, 20 milliméteres gyújtótávolságú, f/1,8 rekeszértékű szenzort találunk, amivel maximum 64 megapixeles fotók, illetve 4K/60 fps videók készíthetők. 

Még jobb lett az egyik legjobb zsebre vágható 4K-s kamera 1

A hangfelvételért felelős DJI Matrix Stereo rendszer négy mikrofonnal rögzít, így audiozoomot is alkalmazhatunk, illetve kiszűrhetőek a háttérzajok. Természetesen több felvételi módot kínál a második széria, igazán izgalmasnak az Active Track 3.0 (témakövetés a kamera automatikus elforgatásával), a slow motion (8×-os lassítás FullHD felbontásban), a timelapse/hyperlapse (időzített sorozatból készített, elektronikusan stabilizált gyorsított felvételi mód tűnik.  

Aki csak élményre vágyik, azt segíti az egyszerű használhatóság és a beépített vágófunkció, ami összefűzi a videókat, a profiknak pedig a Do-It-All fogantyú jöhet jól. Ez a Pocket 2 markolatának meghosszabbításaként csatlakozik, beépített wi-fi- és Bluetooth-modult, audiocsatlakozót, vezeték nélküli mikrofonvevőt, külső hangszórót és állványtartót tartalmaz.

Az apró videógyártó jelenleg előrendelhető, 139 900 forintos áron.