A Youtube-on Davie504 néven futó, 1994-ben született olasz srác története a digitális generáció igazi sikersztorija. Még szinte a Youtube hőskorában kezdett el videókat feltölteni, javarészt a klasszikus stílusban. Egyszerűen eljátszotta ismert számok basszusgitárdallamát, vérprofin, jól láthatóan sok melót befektetve. 

Ezzel nem sikerült volna kiemelkednie a tömegből, viszont ráérzett arra, hogy a néző mindig extrém látványra vágyik, még akkor is, ha az alaptéma az amúgy semmibe vett basszusgitár. Ezért egyre érdekesebb ötletekkel állt elő, egy komplett számot rakott össze húr nélküli basszusgitárral, majd pont az ellenkező irányba indult el. Gyártatott magának egy rendkívüli, 15 húros basszusgitárt, amit azonnali kattintásgerjesztő nyitóképpel lehetett eladni.

Nem állt meg itt, látta, hogy erre van igény, ezért a videók profitját egy még extrémebb, 24 húros gitárszörny megépítésébe fektette. Az eredmény nem maradt el, mai napig ez a legnézettebb videója 29 000 000 lejátszással. 

Az igazi sikert viszont akkor érte el, amikor beszélni kezdett a kamera előtt. Angol kiejtése miatt ezt nagyon nehezen tette meg, és pont ez, valamint a mindig fején lévő fejhallgató olyan hangulatot adott a videóinak, amire rákattant a Youtube-generáció.

Davie504 innen egy csapásra önálló mémmé vált, amire rá is erősített. A legnépszerűbb vicces témákba, posztokba vitte bele a basszusgitározást, miközben a “slap like now” szóvicce szállóigévé vált. Ebben a három szóban egy igen fárasztó szóvicc van elrejtve, tükörfordításban a “vágd pofán a lájk gombot” csak lóg a levegőben. Viszont ha tudjuk, hogy a basszusgitározás egyik technikája a húrok hüvelykujjal történő “csapkodása, pofozása”, vagyis a “slap”, akkor már érthető a minden videóban feltűnő felszólítás. 

Reddit-oldalán több mint 180 ezer ember követi a munkásságát, és gyártja a videókban felhasználható vicces mémeket, videóival kivétel nélkül több milliós nézettséget ér el, és már lassan kilencmillió feliratkozónál tart. 

Ezzel olyan embereket is behúz az abszolút szubkultúrának számító basszusgitározás világába, akik addig azt se tudták, hogy ez a hangszer létezik. Simán megteheti, hogy cím nélkül tölt fel egy  videót, és visszatér a szöveg nélküli basszusjátékhoz, azt is megnézik több, mint 1,5 millióan.