A szokásos évi Entertainment Memorabilia Live Auction elnevezésű liciten felsorakozó tárgyakat a cég vezérigazgatója, Stephen Lane “vadászta le” a filmkészítőkre, színészekre, stábtagokra, produkciós cégekre és gyűjtőkre is kiterjedő kapcsolati hálója révén.

 

“A gyűjtés iránti szenvedélyemből született meg a Prop Store, amelynek lényege maga a vadászat” – mondta el Lane, a cég Londonhoz közeli Rickmansworthben lévő raktárában.

A december 1-2 közötti online aukción 350 filmből és sorozatból származó több mint 900 emléktárgyra licitálhatnak majd az érdeklődők.

Az aukció legizgalmasabb tételei közé tartozik Obi-Wan Kenobi lézerkardja a Star Wars – A Sith-ek bosszúja című filmből. Ennek leütési árát 80 és 120 ezer font (31-46,8 millió forint) közé becsülik. A piros bőrdzseki, amelyet Brad Pitt viselt a Harcosok klubjában, a várakozások szerint 20-30 ezer font közötti áron cserélhet gazdát, míg a Micsoda nő ikonikus fekete lakkbőr csizmája 10-15 ezer fontot is megérhet egy licitálónak. De ahogy az előzetes kis videóból kiderül, biztosan kalapács alá kerül A holtak könyve A múmiából és Bruce Willis esőkabát, sapka kombója A sebezhetetlenből. 

És bármelyik relikvia új tulajdonosával kapcsolatban így fogunk érezni: “Apu fortyogó epéje vagyok…”