Két ausztráliai rádiós műsorvezető úgy döntött, nem hagyják, hogy elnyomja őket a koronavírus-járvány egyik hozadéka, az unalom. Elhatározták hát, hogy otthonuk közelében rekorddöntésbe kezdenek, és megépítik a világ leghosszabb játékautóknak készült autópályáját.

Az ötlet egyikőjük Hot Wheels-mániájából ered, ugyanis ő már gyerekkorában elhatározta, hogy egy nap övé lesz a világ leghosszabb pályája. Több hónapos tervezés után aztán készen álltak a pályával, mely Sydney egyik parkjában kapott helyet. A 2019 novemberében, még az Egyesült Államokban felállított 591,8 méteres rekordot elsőre nem sikerült megdönteniük: nem elég ugyanis csak összetenni a műanyag paneleket, az autónak végig is kell érnie a pályán mindenféle emberi közbeavatkozás nélkül.

Ez végül harmadik próbálkozásra össze is jött nekik, az apró jármű pedig a lejtős úton, számtalan gyorsítóelemen áthaladva 751,13 métert tett meg, mindezt 5 és fél perc alatt. Szép teljesítmény, de kalapot emelünk az ember előtt is, aki az egészről felvételt készített, végigkocogva a távot az autó mellett.