A számítógépet használók a kurzor mozgatását leggyakrabban egérrel, a laptopozók gyakran érintőpaddal oldják meg. Az előbbi, a rágcsálóról elnevezett eszköz komoly evolúción ment át az elmúlt fél évszázadban, de még mindig akad fejlesztési potenciál a mutatóeszközben, ahogy arra a Samsung is rávilágított.

A dél-koreai gyártó koncepciója, a Balance Mouse külsőre leginkább egy gyerekjátékra hasonlít, ugyanis tényleg egérformája van az eszköznek. Különlegessége azonban abban rejlik, hogy a munkaidő lejárta végén otthagyja gazdáját, aki próbálkozhat az okosrágcsáló kergetésével, úgyis mindig az egér győz.

Nemet mond a túlórára az okosegér 1
Nemet mond a túlórára az okosegér 2

Nemet mond a túlórára az okosegér

Nemet mond a túlórára az okosegér

Nemet mond a túlórára az okosegér 7
Nemet mond a túlórára az okosegér 8
Nemet mond a túlórára az okosegér 9
Nemet mond a túlórára az okosegér 10
Fotó megosztása:

A Samsung persze szépen elmagyarázza és képekkel is illusztrálja, hogy az egér minderre különféle szenzorok segítségével képes, de a videó célja az, hogy felhívja a koreaiak figyelmét a munka és a magánélet határainak elkülönítésére. A délkelet-ázsiai országban már a koronavírus-járvány előtt felütötte fejét ez a probléma, a pandémia és a rengeteg cégnél bevezetett távmunka azonban csak rontott a helyzeten, az emberek szinte állandóan a munkájukkal foglalkoznak.