A the Hacksmith YouTube-csatorna házigazdáit sokan ismerhetik a műhelyükben születő őrültebbnél őrültebb dolgok miatt. A több mint 10 millió feliratkozóval büszkélkedő srácok korábban már alkottak egy fénykardszerű fegyvert, azonban sem ők, sem a kommentelők nem voltak teljesen elégedettek az eredménnyel.

A készítők hosszú hónapokon keresztül dolgoztak, hogy megalkossák az első olyan fénykardot, mely nem egy ultraforró fémrúd, hanem – hasonlóan a Csillagok háborúja-filmekben látottakhoz – egy olyan fegyver, melyből bekapcsoláskor előtör a halálos erejű fénysugár, majd hasonló módon el is tűnik.

Ehhez propángázt használtak, mely 2200 Celsius-fokon égve nem ismer akadályt. A tűzsugarat a tudomány segítségével koncentrálták egy helyre, mágneses mezők kialakításával.

Habár az összes Star Wars-filmben olyan fénykardot látunk, melyek csak egy markolatból, illetve az abból előtörő energianyalábból állnak, a kánonok szerint a fegyver elődje egy derékra szíjazott csomagból nyerte a működéshez szükséges energiát. Ezt ki is használták az építők, hátukon tárolva a folyékony gázt.

Az alábbi videóban végignézhető a teljes készítési folyamat, de ha csak a fegyver működése érdekel, tekerj az utolsó percig!