Sokat segíthet a napi rutin kialakítása

Szerencsére van néhány dolog, amire ha figyelünk, könnyebben el tudunk aludni. A napi szociális terhek energiarablók lehetnek, mert ha este is a napközbeni problémáinkon gondolkodunk, és nem tudunk kikapcsolni, könnyen ördögi körbe kerülhetünk. Ha éjszaka nem alszunk, akkor nappal sokkal fáradtabbak és feszültebbek leszünk, aminek eredményeképp este újra nem tudjuk álomra hajtani a fejünket. A stresszt sajnos nem lehet kikerülni, úgy védekezhetünk ellene a leghatékonyabban, ha megfigyeljük, mely dolgok hatnak ránk negatívan, és azokat, amennyire lehet, kizárjuk az életünkből. Az is sokat segíthet, ha ismerünk olyan technikákat, amelyek esténként ellazítanak és pozitív érzésekkel töltenek fel minket. Ha szeretnénk jól aludni, nagyon fontos, hogy kialakítsunk egy napi rutint. Lehetősség szerint próbáljunk meg ugyanabban az időpontban lefeküdni és reggel mindig ugyanakkor ébredni. Ha össze-vissza fekszünk le és kelünk fel, a szervezetünk nem tud mihez alkalmazkodni, és emiatt nyugtalanabbá válhatnak az éjszakáink.

Az alkoholtól nem alszunk mélyebben, sőt!

Bár nem könnyű betartani, arra mindig figyeljünk, hogy az ágyunkat csak alvásra használjuk. Egy fárasztó nap után jól esne bedőlni az ágyba, és a telefonon nézegetni a legújabb híreket, esetleg puha párnák közt befejezni a napi munkát. Ám hiába hívogató a kényelmes fekhely, az ágyunkat csak alvásra használjuk. A tudatalattink ugyanis elraktározza azokat az ingereket, amelyek bennünket érnek, és azokat helyhez köti. Fontos, hogy az ágyhoz csak az alvást kösse az agyunk. Azt gondolnánk, hogy alkoholfogyasztás után, kicsit mámorosan mélyebben alszunk, ám ez egyáltalán nincs így.  Épp ellenkezőleg, éjszaka nyugtalanabbak leszünk, többször felébredhetünk, kevésbé mélyen alszunk miatta. Ezért lefekvés előtt, ha tehetjük, ne igyunk se alkoholt, se pedig koffeintartalmú italokat. Kerüljük a gyomrunk számára megterhelő ételeket is, és tanácsos minél több vizet inni. A telefonunk nélkül manapság már elképzelhetetlen az élet, még a hálószobába is magunkkal visszük. Ám a folytonos billentyűnyomogatás és a telefon kék fénye aligha segít lenyugodni és kikapcsolni. Ha éjszaka felriadunk, szintén nem tesz jót, ha egyből a mobilunkhoz nyúlunk. Ha tehetjük, hagyjuk a telefont a hálószobán kívül.

Feszültséget oldhatnak a gyógynövények

Ha úgy érezzük, hogy mindent megtettünk, és ennek ellenére sem tudunk elaludni, segítheti az elalvást és a feszültség oldását a Sedacur forte. A Sedacur forte három gyógynövény, a valeriána, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazza. Nappal oldja a feszültséget, éjjel pedig segíti az elalvást és az átalvást is. Napközben nincs káros hatással a koncentrációra, és az autóvezetéshez szükséges képességeket sem rontja. A Sedacur fortét nem kell orvossal felíratni, mivel recept nélkül kapható a patikában.

 

Ezeket a káros szokásokat kerüljük, ha jól akarunk aludni (x) 1

Vény nélkül kapható gyógyszer

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!