A G-Shock család tagjaként a Casio Frogman búváróra története 1993-ig nyúlik vissza. Azóta a japán órakészítési technológia jelentős fejlődésen ment keresztül, így a Frogman is megújult.

A becsületes nevén GWF-A1000-1A2-ként emlegetett karóra tengerkék szíjjal és ezüst, valamint fekete színű számlappal rendelkezik. A karóra másodlagos zónaidő, merülési idő, valamint árapály idő kijelzésére is alkalmas, ráadásul analóg formátumban. A könnyű leolvashatóságot segíti a rendkívül nagy fényerőt biztosító LED-számlap megvilágítás, ami rossz látási viszonyok között, illetve sötétben történő merülésnél is hasznosnak bizonyulhat.

Bár analóg, a szolgáltatások a digitális kornak felelnek meg, van  Bluetooth-kapcsolat, amivel az óra folyamatos kapcsolatban van a G-Shock Connected applikációval. Az alkalmazás olyan nélkülözhetetlen funkciókat kínál, mint a merülési napló (Dive Log), valamint az árapálypont beállítás (Tide Point Setting).

Békaembereknek készített menő órát a Casio 1

“A merülési napló funkciónak köszönhetően a karóra viselője pontosan megjelölheti a merülési lokációkat, azok dátumát, illetve idejét és akár fotókat is társíthat az adatokhoz. Az árapálypont funkcióban pedig a felhasználó 3000 búvárkodási lokáció között szörfölhet, szerte a nagyvilágból, sőt akár összeválogathatja a saját, preferált listáját is.” – áll a Casio közleményében.

Az aktuális idő és a merülési idő kijelzése közötti gyors váltás érdekében a Casio egy új modult fejlesztett ki az órához. Merülés üzemmódban a karóra segédszámlapok segítségével nemcsak a merüléssel kapcsolatos adatokat, hanem az aktuális helyi időt is meg tudja jeleníteni.

 

Töltését saját maga oldja meg napelemekkel, így feltöltést követően a benne lévő kondenzátor akár 8 hónapra elegendő energiával el tudja látni a szerkezetet.